Stäng
Hem / Varumärken / Circadia

Circadia hudvårdsprodukter

     

OBS! DU HITTAR INFORMATION OM PRODUKTERNA I WEB-SHOPEN, MEN DU BEHÖVER EN HUDANALYS/ANSIKTSBEHANDLING AV OSS FÖRST FÖR ATT KUNNA HANDLA:-)

Circadia by Dr Pugliese har en hudvårdsfilosofi baserad på kroppens dygnsrytmer, som försvarar miljöskador under dagen och stimulerar reparationsmekanismer under sömnen. Circadias produkter innehåller parabenfria konserveringsmedel, en mängd avancerade ingrediensteknologier och specialprodukter för omfattande behandling av åldrande hud, pigmentproblem, akne och rosacea.

Dr. Pugliese, Circadias grundare, förblir en stark, inflytelserik röst i vetenskapen om åldrande hud. Michael Pugliese, Circadias VD, har fått ett framstående rykte som föreläsare inom hudvetenskap och som innovatör inom produktformulering.

Circadia-namnet härstammar från de två latinska orden circa dies , vilket betyder ”runt dagen”. Ordet ”circadian” refererar till en 24-timmarscykel och beskriver rytmiska förändringar i vår fysiologi och i vårt beteende. När dessa biologiska rytmer störs eller blir oordning, kan det få negativa effekter på vår hälsa, utseende och välbefinnande. Dygnsrytmen har en otroligt stor effekt på alla våra celler i kroppen.

Cirkadiska rytmer har utvecklats över miljontals år, de styrs av  dagliga ljusmolncykler som skapas av jorden som vrider på sin axel. Forskningsstudier har funnit att en biologisk klocka ligger i flera delar av hjärnan, som etablerade dessa dygnsrytmer rytmer i däggdjur. Det har fastställts att dessa klockor består av en uppsättning gener som reglerar fysiologiska processer i hela kroppen. Vi vet att den centrala cirkadiska klockan ligger i den suprachiasmatiska kärnan i hypothalamus i hjärnan. Dess huvudsakliga funktion är att synkronisera klockorna i perifera vävnader, där huden är en av dessa. 

Det är viktigt att förstå att de dagliga rytmerna inte bara är ett svar på förändringar i ljuset och det mörka som produceras av jordens snurrande rörelse, utan snarare ett svar på tidssystemet i kroppen. Det är detta system som gör det möjligt för organismen att anpassa och förutse förändringar som hör samman med dag och natt. Varför är detta så viktigt? Tänk på att om djuren skulle sova skulle ligga under dagens ljusa del skulle många djur vara sårbara för rovdjur. Den som någonsin rest mycket är bekant med fenomenen jetlag, vilket är en djupgående störning av den biologiska klockan. Den extrema betydelsen av dessa fenomen har lett till utvecklingen av en ny vetenskap förknippad med effekterna av tid på kroppen. Denna nya vetenskap kallas kronobiologi. Med Circadia hudvård fokuserar vi på effekterna av kronobiologi och dygnsrytmerna i hudcellerna.

Dygnsrytm och huden

Begreppet cirkadiska rytmer är inte nya. De började på 1700-talet med den franska forskaren de Mairan, som publicerade en studie som beskriver bladens rörelse i växter under dagen. De skulle stiga under dagen och falla på natten. Han lade dessa växter i ett rum där de inte utsattes för solljus och såg samma fenomen. Han drog slutsatsen att denna rörelse hade något att göra med en mekanism inuti växten, förutom vilken effekt som solen kan ha.

En nyligen genomförd studie avslöjar vikten av den biologiska klockan vid regenerering av hudstamceller. När detta system störs resulterar det i för tidig vävnadsåldring, liksom en större förutsättning för att utveckla hudtumörer. Eftersom huden utsätts för solens ultravioletta strålar samt bakterier och virus är en av huvudfunktionerna för att skydda individen mot dessa potentiella faror. När den biologiska klockan fungerar bra, kan stamceller, som ständigt ersätter skadad vävnad, delas och repareras, vilket skulle möjliggöra minsta exponering för att skada ultraviolett ljus.

När hudceller delar sig, i en process som kallas proliferation, är deras DNA mer mottagliga för ultraviolett skada, eftersom det utökas inom celldelningsprocessen. Det är välkänt att spridningsprocessen sker under dagen vid olika tidpunkter, men det sker minst 30 gånger snabbare på natten än under dagen. Förknippade med proliferation är sådana nyckelfunktioner som hastigheten av vattenförlust och blodflöde, vilka är 20 till 30 procent högre på natten än på morgonen eller eftermiddagen. Cirkadiska rytmer i huden påverkar utseendets biologi och har också en djupgående effekt på absorptionen av applicerade behandlingsprodukter.

Reglering av hudbarriär egenskaperna, såsom transepidermalt vattenförlust och återfuktning, såväl som hudens pH och hud temperatur, är under kontroll av cirkadianerna. Det är därför viktigt att använda aktiva produkter på natten som återfuktar  och regenererar och på dagen skyddande produkter våde för fria radikaler och solen strålar.

Med Circadia hudvårdsprodukter maximerar vi egenskaperna & repareringen av hudens celler. Alla produkter har ett syfte och här jobbar vi med dag & natt produkter för att ta vara på huden på bästa sätt.

Circadia får ej säljas på nätet så du behöver först ha en konsultation från oss!